asean trip: siem reap

after visiting the capital of cambodia, we continued our journey to “capital” of khmer empire. yes, our midnight bus had stopped at siem reap, one of the most visited city in cambodia. siem reap is known as the gateway to angkor region. of course our highlight is angkor. we stayed in king angkor villa for 2 nights and ready to conquer angkor in the next day.

some say that angkor is one of the 7 wonders of the world. but after i googled, i did not find any statement of that. angkor is a region of cambodia and served as the seat of the khmer empire. all i know is that angkor is a huge complex consists of temple complexes inside. we went about 5 am to watch sunrise in angkor wat. angkor wat is one of the biggest temple complex in angkor. it is famous for sunrise best spot. i shot for many times, from dawn to morning, as you can see in pictures above. but i only put the best shot here.

there are lot of stones with carving all around the place. i don’t know the meaning of the carving. i just enjoyed the view around. moreover, we did not hire a tour guide. there were conservation everywhere while we were visiting angkor wat. but i could still enjoy the scenery around.

done with angkor wat, we moved to the next temple by riding tuk tuk. you can’t take a walk to the next temple because i told ya that angkor is a HUGE complex, so we have to take transportation to move around. the next temple is bayon. all i can remember, there are huge buddha faces around the place.

satisfied with buddha faces, we moved to the next temple. wait. yes the picture above is a temple. it is called terrace of elephant. it looks like bunch of stones, isn’t it? but that is a temple, without any roof over the place. we just took some photos there and moved to the next place.

the next temple is called baphuon. this is one of my favorite temples in angkor. baphuon is surrounded by forest. there is long way to get inside the temple, i call it catwalk. there are lots of big stone along the ‘catwalk’. short and sandals are not allowed to enter the temple. even if you cover your legs with pashmina. unfortunately, my friend, keti, wore short that day so she could not enter the temple. luckily, i wore long pants so i could enter the temple. stones everywhere. people went upstairs to see around from the high but i did not go. too exhausted that time. so i waited downstairs.

and… here we go! this is the highlight of angkor, based on my list. ta prohm is located a kilometer east of angkor thom. there are many gigantic trees cover up the temple. ta prohm is one of the location used in tomb raider movie. i was speechless and delighted by the scenery. plus, i met for the first time with a beautiful stranger here. hehehehe!

the last place we visited was bakheng. we went there to watch sunset. we had to climb for miles vertically in the forrest to get there. even though the sunset did not happen as my expectation (i thought we would watch sun goes down among temples), i was happy because… taraaa! we meet again, hey beautiful stranger. like a stalker, we took his picture and i thought he realized it hahaha. i don’t care because the chance to meet him maybe once in a lifetime.

we went back to hostel about 6 pm. the next day, we just went out to old market near hostel to buy some food. i bought a plate of fried corns with sauce. this snack tasted great! i bought it for 2 times hehehe. then we went back to hostel and played cards until fall asleep. then we were woken up for midnight bus which would take us to bangkok.

Advertisements

3 thoughts on “asean trip: siem reap”

  1. kaka.. same question..

    1. dari pnom phen ke siam riep naik apah? butuh biaya berapa merk bus nya apa? klo misal naek bus dari hostel pnom phen ke terminalnya naik apa, dan dari terminal ke hostel siamp riep nya berapa? butuh berapa jam perjalanan? berarti kaka berangkat dari pnom phen jam berapa nyampe di siam riep jam brp?

    2. sama kayak pertanyaan sebelumnya. mau nanya soal hostel, itu hostelnya pesen tempat online/ bayar dulu pake kartu kredit atau bisa lewat telepon/email dan bayar ditempat? trus yg jemput di bandara ke hostel ada biaya tambahan ga ka? boleh tau cp/alamat/telp/email/web yg bisa dihub buat mesen g ka? soalnya saya g punya kartu kredit
    nama, alamat, dan biaya per bed/night hostelnya berapa ya kak?

    3. biaya tuk tuk buat keliling nya angkor wat sekitarseharian habis berapa ka? trus pesen dimana tuk tuk nya? soalnya banyak cerita seram soal tuk tuk di siam riep ini

    makasiii buanyak kaka (dan masi ngumpulin keberanian bwt jalan sendiri, wish me luck ya ka, my first time ke ln)

  2. kaka.. yg thailand blom ditulis ya? hikz hikz sedihhh..

    kaka dari siam riep ke thai naik bus itu ke terminalnya naik apa habis berpa? klo berangkat nya pagi buta sampai bangkok jam berapa? merk bis dan harganya berapa?

    kaka.. aq boleh minta itinerary lengkap jadwal asean trip kaka kemarin mulai dari tanggal jam, kemana aja, naek apa aja, tinggal dimana aja, makan apa aja, serta nginep dimana aja beserta harga2nya g? makasi ya kakak..

    maaph ngerepotin banget..

    soalnya kurang referensi si,, g mampu beli lonely planet,, hehehe
    kaka trip nya baru banget, lagian mulainya dari ho chi minh ke bawah mirip ma rencana saya,, klo blog yg lain kbnyakan mulai dari sg dan saya malah kebalikannya (efek impulsif, dadak jadi dapet tiket yg ga murah X( )

    mohon bantuan dan doanya kaka..

    i beg youuu *lebaii*

    1. halo mimin lagi! hehehe. oke nih saya jawab lagi ya pertanyaan kamu.

      1. dari phnom penh ke siem reap naik midnight bus lagi. untuk tiket bisnya sekitar $11 per orang. kalau mau pesen, langsung aja bilang ke orang hostelnya, nanti mereka bakal nyariin. kamu juga bakal dijemput dari hostel menuju ke terminalnya. butuh sekitar 8-10 jam perjalanan dari phnom penh ke siem reap.

      2. untuk hostel di phnom penh, saya dan teman-teman juga booking via online sih ya lewat hostelworld. coba buka websitenya: http://bit.ly/Yl5TGj. biaya per orang per malamnya $5. nah kalau di phnom penh ini, kita gak dijemput orang. jadi dari terminal kita jalan kaki ke hostelnya. deket kok jaraknya hehe. saran saya sih kamu kalau mau jalan kaki aja kalo deket. kalo naik tuk tuk, takutnya kamu ditipu. saya sih gak pernah naik tuk tuk kalo gak dicariin sama orang hostelnya. karena saya juga gak tau harga pasaran untuk jarak segini tuh berapa duit kalo naik tuk tuk.

      3. untuk masuk angkor wat, per orang harganya $20/day. nah tapi angkor punya harga khusus kalo kamu langsung beli 3 day pass, seharga $40. tapi kalo kamu mau cuma sehari aja sih ya 20 dollar aja. untuk sewa tuk tuk buat kelilingnya, sekitar $16 sih ya, dan lagi lagi tuk tuk pesan dari hostel. pokoknya usahakan untuk tur, kamu minta aja orang hostel carikan buat kamu.

      4. hehe yang buat thailand belom saya tulis. tapi saya kasih tau aja deh ya. dari siem reap ke bangkok itu naik bis harganya $18. berangkatnya tengah malem dan sampai sana sekitar jam 10 pagi. lagi lagi saya pesen lewat orang hostel dan bakal ada yang jemput kita ke terminalnya.

      5. buat itinerary, sebenernya udah saya tulis sih ya di blog saya. untuk masalah jam saya mah gak inget inget banget hehe. nanti saya kirim ke email kamu aja deh ya lengkapnya, yang saya ingat.

      semoga jawabannya menjawab deh ya haha. semangat traveling! 🙂

leave your steps...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s